Calendari esdeveniments

dissabte, 30 d’abril del 2011

Gat Mesquer a Mas del Joncar

S'ha vist un gat mesquer (geneta) a Mas del Joncar!!

Ahir al vespre, després de sopar, una parella anglesa estava prenent una copa de vi tranquilament asseguts a la terrassa de la seva habitació quan van veure passar i pujar a l'arbre que tenien al davant, un gat mesquer.

Pels qui no sàpiguen que és un gat mesquer o geneta ("gineta" en castellà) he trobat la seva definició a la Guia dels Espais Naturals de les Comarques Gironines de la Diputació de Girona.
"Mamífer d'aspecte inconfusible, habitant de les boscúries d'una gran part de les nostres terres, des del nivell del mar fins a gairebé el limit inferior de l'estatge subalpí. On més abunda, però, és a les zones d'alzinar de clara influència mediterrània.

Amida poc més de mig metre, amb una cua gairebé tan llarga com la resta del cos. Té una silueta estirada, amb unes potes relativament curtes i el musell punxegut. El pellatge és d'un gris clar, amb taques fosques que dibuixen una mena de ratlles longitudinals. La cua, amb un seguit d'entre 8 i 11 anells foscos, és l'element distintiu que més ens en facilitarà la identificació. Pel que fa a l'alimentació, es tracta d'un animal bàsicament carnívor, que captura petits mamifers, ocells i rèptils, tot i que els fruits i altres productes vegetals poden arribar a constituir també una part important de la seva dieta".
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide