Calendari esdeveniments

dissabte, 3 d’abril de 2010

Recepta per fer Brunyols de l'Empordà

Pels que s'hagin perdut la Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà, us adjunto la recepta per fer-ne:

INGREDIENTS:
- 625 g de farina
- 65 g de mantega
- 35 g de llevat premsat de pa
- 150 g de sucre
- 250 ml de llet tèbia
- 7 g de sal
- 12 g de pell de llimona
- 4 ous
- 15 g de matafaluga (pot ser en pols o en gra)
- oli per fregir
- sucre per arrebossar
ELABORACIÓ
Amb la farina, el sucre, la mantega, el llevat premsat i la sal fem una massa ben homogènia. Preparem una infusió de matafaluga o anís sec en un quart de litre de llet. (Opcionalment podem afegir-hi uns 10 g de celiandre i mitja branca de canyella). Si no us agrada trobar els trocets de matafaluga s'ha de colar la infusió (a mi particularment m'agrada més trobar-los ja que és com ho hem fet sempre a casa) i la incorporem mentre encara és tèbia per tal que es barregi millor. Tot seguit afegim la pell de llimona (opcionalment s'hi pot afegir un raig d'anís). En el cas d'haver-hi afegit anís, s'ha de descomptar del pes total de la llet o si no la barreja ens quedarà aigualida. Sense deixar d'amassar, incorporem els ous d'un en un fins a tenir una massa ben homogènia, la deixarem reposar en un lloc tebi i sense corrent d'aire. Hem d'esperar que la massa dobli el seu volum (aproximadament un parell d'hores). Ens enfarinem les mans o les humitegem amb oli perquè la massa no s'enganxi tant i comencem a fer boles de la mida d'un brunyol. En una paella, escalfem l'oli i quan sigui ben calent hi fregim els brunyols, els traiem i els ensucrem (heu de fer-ho quan estan calents, ja que si es refreden el sucre no s'enganxarà) i ja us els podeu menjar. BON PROFIT!!
Three Column Modification courtesy of The Blogger Guide